VS: Paar gedetineerden naar rechter: ze willen zonsverduistering in New York zien

Een groep Amerikaanse gedetineerden is naar de rechter gestapt, omdat zij volgende week de zonsverduistering in New York willen zien.

De gevangenis waar zij vastzitten, heeft uit veiligheidsoverwegingen juist een lockdown afgekondigd tijdens het natuurfenomeen. Zes mannen die in een gevangenis in Woodbourne in de Amerikaanse staat New York zitten, stappen samen naar de rechter. Zij vinden dat ze het recht hebben om de zonsverduistering te mogen zien, omdat dit voor hen een ‘religieus belangrijke gebeurtenis’ is.

De mannen hebben allemaal een andere achtergrond. Een is moslim, een ander baptist, een man is christelijk, twee zijn aanhangers van de Afrikaanse religie Santeria en een is atheïstisch.

Toch komt de zonsverduistering in al hun religies voor en is het natuurfenomeen voor hen allemaal ‘van enorme waarde’, schrijven ze in hun aanklacht.

De zonsverduistering is maandag in een deel van de Verenigde Staten te zien. Het is een zeldzaam natuurfenomeen, want de laatste keer dat Amerikanen de maan de zonnestralen tegen zagen houden was in 2017.

error: Kopiëren mag niet!