“Door hoge brandstofprijs moet ik de prijzen van mijn cake- en koeksoorten ook weer verhogen”

“Mensen zijn al moe om steeds te vernemen dat de wisselkoers en de brandstofprijzen weer zijn gestegen. Waar gaan wij naartoe? Hoe moeten wij verder?”, vraagt Jo-Anne zich af in gesprek metDagblad Suriname. Hoewel bepaalde personen in het land het nog kunnen redden, vraagt zij zich wel af hoe de mensen het doen die nauwelijks een SRD 5.000 of zelfs minder dan SRD 3.000 verdienen.

“Toen deze regering aantrad dacht ik echt dat de situatie zou veranderen, maar uiteindelijk is het nog erger geworden”, zegt Jo-Anne.

Sara, die een kleine onderneemster is, zegt dat zij vooral door de verhoogde brandstofprijs nu weer genoodzaakt is om de prijzen van haar cake- en koeksoorten, die zij op bestelling maakt, te verhogen. Zij twijfelt aan de andere kant wel of ze hierdoor minder klanten gaat krijgen.

“Ik weet me geen raad meer. Het leven voor kleine ondernemers  lijkt met de dag moeilijker te worden. Wij moeten leven en om dat te doen moeten wij de dingen accepteren, maar voor hoelang?”, vraagt Sara. “Je gaat je hoofd boven water moeten houden en kijken waar je elkaar helpt als ondernemer en klant. Aan het eind weten wij wat we voelen en waarnaar we streven.”

(Foto: ter illustratie)

TM

error: Kopiëren mag niet!