Oud-medewerker klaagt rapper Ye aan voor discriminatie

Een oud-medewerker heeft rapper Ye aangeklaagd voor onder meer discriminatie en intimidatie. Volgens Amerikaanse media vindt de man dat de artiest voor een “onveilige werkomgeving” heeft gezorgd. Hij eist een schadevergoeding.

Trevor Phillips zegt dat zijn voormalige werkgever hem meerdere keren heeft uitgescholden en vernederd omdat hij zwart is. “Phillips heeft nooit meegemaakt dat West tegen een witte persoon schreeuwde of diegene uitschold, maar zag en ervoer talloze keren dat hij wel tegen zwarte mensen tekeerging”, staat in de aanklacht die entertainmentsite TMZ in handen heeft.

Phillips begon in november 2022 bij het modebedrijf van de rapper en werkte later ook op diens inmiddels opgeheven privéschool. In die periode zou hij Ye ook meerdere antisemitische opmerkingen hebben horen maken.

“Hitler is geweldig, hij is de reden dat we auto’s hebben”, zou Ye in het bijzijn van Phillips hebben gezegd.

Vanwege soortgelijke uitspraken kwam de rapper eerder al onder vuur te liggen en raakte hij meerdere samenwerkingen kwijt. De oud-medewerker beschuldigt Ye ook van discriminatie jegens homo’s en ongepaste seksuele opmerkingen. Ook zou Phillips zijn ontslagen in het bijzijn van “meer dan honderd” mensen. De rapper heeft nog niet op de aanklacht gereageerd.

error: Kopiëren mag niet!