Aanrijdingen op Oost-Westverbinding door slecht zicht vanwege rook

De politie van Wageningen kreeg woensdagmiddag 3 april een melding van een aanrijding op de Oost-Westverbinding ter hoogte van kilometerpaal 175. Na onderzoek ter plaatse bleek het te gaan om twee afzonderlijke aanrijdingen.

De eerste aanrijding betrof een botsing tussen twee vrachtwagens en een personenauto. Volgens het onderzoek reed een vrachtwagen kort voor de aanrijding vanuit Paramaribo naar Nickerie in een dikke rookontwikkeling. Door het beperkte zicht zag de chauffeur plotseling de lichten van een vermoedelijke tegenligger, een personenauto die vanuit Nickerie kwam. De vrachtwagen stopte op zijn rijhelft. De personenauto vertraagde en werd vervolgens van achteren aangereden door een tweede vrachtwagen, waardoor deze tegen de stilstaande vrachtwagen botste. 

Vijf personen raakten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. Ze werden naar RGD Coronie afgevoerd voor medische behandeling en mochten na de behandeling naar huis. Het voertuig is aanzienlijk beschadigd.

De tweede aanrijding betrof twee achter elkaar rijdende vrachtwagens vanuit Paramaribo naar Nickerie, waarbij de achterste vrachtwagen de voorste van achteren aanreed. Hierbij ontstond aanzienlijke materiële schade, maar er waren geen gewonden.

Bij beide aanrijdingen waren de bestuurders nuchter en in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.

error: Kopiëren mag niet!