Uiteindelijke Rechtszaak USS Cole Bombardement Vermeend Brein Gepland voor Volgend Jaar

Na jaren van vertragingen, mede door beschuldigingen van marteling, is een rechtszaak gepland voor volgend jaar tegen Abd al-Rahim al-Nashiri, het vermeende meesterbrein achter de Al-Qaeda-bomaanslag op de USS Cole in 2000. De aanval voor de kust van Jemen resulteerde in de dood van zeventien Amerikaanse matrozen. Deze zaak, gekenmerkt als de langstlopende doodstrafzaak in Guantanamo Bay, kon volgens legerrechter kolonel Matthew S. Fitzgerald eindelijk vooruitgang boeken. Al-Nashiri, een Saoedische staatsburger, kan de doodstraf krijgen als hij schuldig wordt bevonden door de militaire commissie voor aanklachten van terrorisme en moord. Ondanks de lange periode van juridische stagnatie en de complexe geschiedenis van de zaak, inclusief beweringen van marteling op CIA ‘zwarte locaties’, wordt nu gestreefd naar een gerechtelijk proces in 2025.

error: Kopiëren mag niet!