Strafzaak inzake vermiste toerist aangehouden tot 9 mei – OM wacht op processtukken uit Nederland

De behandeling van de strafzaak in verband met een vermiste toerist tegen de verdachten R.M. en K.R. werd 28 maart voortgezet door de Kantonrechter. De zaak stond voor overhandiging van processtukken uit Nederland aan het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname in verband met de daar aangehouden verdachte B., alsook requisitoir en pleidooi.

De Officier van Justitie liet 28 maart weten, dat de opgevraagde processtukken nog niet zijn ontvangen.

De Kantonrechter heeft de zaak uitgesteld naar 9 mei. 

Op 25 januari had de Kantonrechter de strafzaak tegen R.M. en K.R., ook al uitgesteld vanwege het ontbreken van de Nederlandse processtukken. 

De rechter acht de over te leggen processtukken van belang voor de waarheidsvinding. De zaak zal op die dag worden voortgezet met het requisitoir en het pleidooi. 

Tijdens het requisitoir brengt de Officier van Justitie naar voren of hij van mening is dat het ten laste gelegde is bewezen en, indien hij van mening is dat het ten laste gelegde inderdaad is bewezen, presenteert hij de bewijsmiddelen en komt hij met een strafeis. 

Tijdens het pleidooi reageert de advocaat van de verdachte op hetgeen de Officier van Justitie tijdens het requisitoir naar voren heeft gebracht.

Op 17 december 2022 jaar deed de familie van Rishi Parmessar aangifte van vermissing. Het was namelijk de bedoeling dat hij die dag terug naar Nederland zou vertrekken. Nadat hij werd opgehaald om naar de Johan Adolf Pengelluchthaven te Zanderij te gaan, is Parmessar verdwenen en tot op de dag van vandaag onvindbaar.

error: Kopiëren mag niet!