Netanyahu Belooft Sluiting Al Jazeera Kantoor in Israël

Premier Benjamin Netanyahu heeft beloofd het lokale Al Jazeera-kantoor in Jeruzalem te sluiten vanwege de voortdurende Gaza-oorlog. De nieuw aangenomen wet staat Israël toe buitenlandse omroepen die een bedreiging voor de nationale veiligheid vormen tijdelijk te sluiten. Al Jazeera, bekritiseerd voor haar verslaggeving over de Israëlische militaire acties in Gaza, wordt beschuldigd van het schaden van de Israëlische veiligheid, een beschuldiging die het netwerk afdoet als een ‘gevaarlijke en belachelijke leugen’. De VS heeft zijn bezorgdheid geuit over deze stap, benadrukkend het belang van persvrijheid. Ondertussen zet Qatar zich in voor bemiddeling bij onderhandelingen over een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas, ondanks verzoeken van Netanyahu om meer druk op Hamas uit te oefenen. De recente actie tegen Al Jazeera roept vragen op over de impact op internationale betrekkingen en persvrijheid.

error: Kopiëren mag niet!