Dr. Idriss deelt geheimen voor huidverzorging  

In Suriname worden dermatologen geconfronteerd met een scala aan huidaandoeningen, waaronder psoriasis, eczeem en seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Deze professionals zetten een breed scala van medische behandelmethoden en leefstijladviezen in om patiënten te helpen. 

Voor de behandeling van psoriasis en eczeem worden veelal topische corticosteroïden en hydraterende crèmes geadviseerd om de ontsteking te verminderen en de huid te voeden. Bij de behandeling van SOA’s worden afhankelijk van de aard van de infectie antibiotica of antivirale medicijnen ingezet.

Parallel aan de inspanningen in Suriname deelt de gerenommeerde dermatoloog uit New York City, Dr. Shereene Idriss, gratis advies via TikTok over hoe men thuis het huidtype kan bepalen. Haar video’s zijn enorm populair en bieden inzicht in de verzorging van verschillende huidtypes met eenvoudige stappen, zoals het analyseren van de huid na het wassen om te bepalen of men een droge, vette, gecombineerde of uitgedroogde huid heeft.

Dit soort informatie is bijzonder waardevol voor de bewustwording en zelfzorg, zowel in Suriname als wereldwijd, en benadrukt het belang van adequate huidverzorging en deskundig medisch advies.

De focus ligt op het bevorderen van een gezonde huid, terwijl men ook de nodige maatregelen treft om specifieke aandoeningen doeltreffend te behandelen.

error: Kopiëren mag niet!