Coperni creëert ultrasoepele ‘Air Swipe’ tas

Het Franse modemerk Coperni heeft de modewereld verrast met de introductie van de ‘Air Swipe’ handtas, het lichtste accessoire ter wereld, vervaardigd uit aerogel.

Deze handtas, die slechts 37 gram weegt en voornamelijk bestaat uit lucht (99%), is het resultaat van een samenwerking met de Griekse onderzoeker en kunstenaar Ioannis Michaloudis. Dit innovatieve materiaal staat bekend als het lichtste vaste materiaal op aarde en combineert een unieke structuur die bestand is tegen extreme druk en temperaturen.

De creatie van de ‘Air Swipe’ tas, gepresenteerd tijdens de Paris Fashion Week F/W 2024, benadrukt een fusion van mode en wetenschap, en vestigt aandacht op de mogelijkheden van aerogeltechnologie in design en alledaagse objecten zoals de werelds lichtste dessert gecreëerd door Bompass & Parr.

error: Kopiëren mag niet!