Wraakarchitectuur: Het Smalste Huis ter Wereld in Sicilië**

Casa du Currivu, of het ‘Huis van Wrok’, gelegen in het Siciliaanse dorp Petralia Sottana, draagt de onofficiële titel van ‘smalste huis ter wereld’. Dit unieke gebouw, met een bovenverdieping van slechts ongeveer een meter breed, is voortgekomen uit een burenruzie in de jaren vijftig. Na een conflict over een bouwvergunning voor uitbreiding, koos de eigenaar voor een extreme vorm van wraak door een huis te bouwen dat smal genoeg was om het uitzicht van zijn buurman te blokkeren, maar tegelijkertijd onbewoonbaar. Het huis bevat enkel wat ramen en een trap en heeft verder geen leefbare ruimtes. Casa du Currivu is tegenwoordig een bekende toeristische attractie in Sicilië en een bijzonder voorbeeld van wraakarchitectuur. Dit bouwwerk toont hoe persoonlijke vetes soms op merkwaardige wijze de localiteit en cultuur kunnen beïnvloeden.

error: Kopiëren mag niet!