Texaanse Man Verlamd na Golfincident in Mexico Beweert Losgeld Geëist door Ziekenhuis

Een man uit Texas, Justin Raiford, en zijn vriend Jared Hill werden tijdens hun vakantie in Tulum, Mexico, geconfronteerd met afpersing door een ziekenhuis. Hill raakte verlamd bij een surfongeluk toen een golf hem tegen het zand sloeg, waardoor drie wervels in zijn nek braken. Ondanks een reisverzekering eiste het ziekenhuispersoneel duizenden dollars voordat ze Hill opnamen voor een noodzakelijke operatie. Raiford, die nooit verwacht had in zo’n kritieke situatie hulp te moeten afkopen, kreeg geen ondersteuning van de ambassade of het consulaat met de boodschap: “Zo gaat dat in Mexico.” Om Hill te laten opnemen, moest Raiford $5.000 betalen, terwijl voor de levensreddende operatie in een ander ziekenhuis meer dan $20.000 vereist was. Deze schokkende ervaring onthult een diepere crisis in het medisch systeem en de omgang met buitenlandse patiënten in noodsituaties.

error: Kopiëren mag niet!