Situatie voedselvoorziening leerkrachten en bewoners binnenland nog steeds nijpend

De situatie met betrekking tot de voedsel- en drinkwatervoorziening voor leerkrachten en bewoners van dorpen in het binnenland is nog steeds nijpend. Door de aanhoudende droge periode sinds de voorbije maanden, is het waterpeil in de rivieren in het binnenland extreem laag, waardoor transport over water niet mogelijk is. Leerkrachten en bewoners van dorpen in het binnenland raken zoetjesaan door hun voorraden drinkwater en voedsel heen. 

Onderwijs-minister Henry Ori zei vorige week dat het op enkele plaatsen wel geregend heeft, maar niet noemenswaardig. De regering en het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zijn volgens de bewindsman bezig een gecoördineerde actie voor te bereiden om de verschillende dorpen van drinkwater en voedselvoorraden te voorzien. Hij verschafte echter geen details hierover.

In de afgelopen weken is vanuit verschillende delen van de samenleving ernstige aandacht gevraagd voor de voedsel- en drinkwatervoorziening voor bewoners van dorpen in het binnenland.

Door de langdurige droogte van de voorbije maanden staan de kostgronden van de binnenlandbewoners er ook droog bij. De kostgronden produceren onvoldoende voedsel.

SS

error: Kopiëren mag niet!