‘Pokoe Inside’ nieuwste product van Marciano Murg ‘Crims’ 

In een gesprek met Dagblad Suriname zegt Crims, dat zijn nieuwste product ‘Poku Inside’ sinds 1 april, de tweede editie, uit is met als gast artiest Avinaash Gangoe. ‘Poku Inside’ is een podcast van rapper, producer en videomaker Marciano Murg beter bekend als ‘Crims’.

Crims: “De podcast is bedoeld voor artiesten/muzikanten met Surinaamse roots. Om de eigen artiesten up te liften. Zo zullen er opkomende artiesten voorbij komen, maar ook gevestigde namen uit diverse scenes die allemaal deel uitmaken van de Surinaamse gemeenschap. In het programma behandelen we uiteraard muziek, de naam zegt het al ‘Pokoe’, maar ook zoomen we wat dieper in op de artiest in kwestie. Hoe bereidt hij of zij zich voor voor een optreden? Hoe gaan zij met negativiteit om? Denk hierbij ook aan sombere gedachtes onzekerheden. Zijn ze gelovig? Spiritueel bezig? Vaderschap en/of moederschap. Kortom alles wat je zou willen weten van een artiest. En ze krijgen een aantal multiple choice vragen.”

“Het idee ontstond in de periode van Corona, ik heb er op dat moment niks mee gedaan, wel heb ik het met diverse partijen erover gehad om dit te gaan doen, maar ik was met zoveel muzikale projecten bezig, dat mijn hoofd er niet naar stond. Uiteindelijk twee jaar later begonnen diverse artiesten constant te hameren op de podcast. Uitspraken zoals jij bent de enige die het kan Crims. In het begin moest ik nog even de balans vinden om dit naast de muziek en de projecten te kunnen doen. Je wil niet uitgeblust zijn na wat uitzendingen.”

“Het meeste werk zit hem natuurlijk in het editen en er tijd voor maken om constant een goede werkflow voor jezelf te creëren. Om de twee weken zal er een podcast verschijnen op het kanaal. Seizoen 1 is bijna zo goed als af. Of er een seizoen 2 komt? Dat word nog even afwachten. Met dank aan alle sponsoren die dit alles mogelijk gemaakt hebben.”

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!