5 jaar geëist tegen rovende verdachten

Het Openbaar Ministerie heeft afgelopen donderdag tegen de verdachten Gardelito R., Elsinio K. en Diego M. een gevangenisstraf van 5 jaar geëist voor diefstal net geweld.

De verdachten wordt verwetenm dat zij op 15 mei 2023 een beroving hebben gepleegd in een woning in een zijstraat van de Helena Christinaweg. Het plan van deze beroving werd beraamd door Elsinio. Hij bekent dit plan samen met Gardelito te hebben beraamd. Hierbij zou Gardelito zijn bus inzetten om de verdachten te vervoeren. Voor de uitvoering werd Diego benaderd. Hij zou nog enkele mannen benaderen om hem bij te staan bij de uitvoering.

Op 15 mei werden de mannen opgehaald door Gardelito. De bus is op de camera van een buurman te zien, terwijl de mannen in de buurt van de woning van de benadeelden werden afgezet. De verdachten zijn de woning via een schuifraam naar binnen gegaan, nadat zij de hangsloten van de balkondeuren hadden opengeknipt. Ze sprongen op het bed van de heer des huizes, grepen hem bij de nek en drukten hem tegen het matras. Een andere verdachte drukte zijn mond dicht. Op een gegeven moment kon de benadeelde toch schreeuwen. Hij moest echter meerdere slagen incasseren en liep een fractuur aan een teen op. Inmiddels schreeuwde de vrouw van de benadeelde om hulp en vluchtten de verdachten met medeneming van sieraden, horloges en enkele kledingstukken.

Diego, die bijstand krijgt van advocaat Chandra Algoe heeft van meet af de beroving ontkend. Gardelito, die eerder had bekend, ontkent nu dat hij het plan had helpen beramen met Elsinio. Hij zegt dat hij alleen een rit heeft gereden op verzoek. Hij krijgt rechtsbijstand van advocaat Irvin Kanhai. Elisio blijft bij zijn bekentenis. 

Op 9 mei zullen beide advocaten het pleidooi voeren in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!