Napoli Spelers Knielen Tegen Racisme na Controverse Rond Juan Jesus**

De Napoli voetbalploeg nam een krachtig standpunt in tegen racisme door te knielen voor hun Serie A-wedstrijd tegen Atalanta, als teken van solidariteit met hun teamgenoot Juan Jesus. Deze actie volgde op een beslissing van een sportrechter die bepaalde dat Inter Milan-speler Francesco Acerbi niet zal worden gestraft voor het vermeend racistisch beledigen van Jesus tijdens een eerdere wedstrijd, wegens een gebrek aan voldoende bewijs. Ondanks Acerbi’s ontkenningen en het gebrek aan overtuigend bewijs tegen hem, heeft Napoli de uitspraak bekritiseerd als ‘verbazingwekkend.’ De betreffende wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor Atalanta, maar de gebeurtenissen hebben de aandacht gevestigd op de voortdurende strijd tegen racisme binnen het voetbal.

error: Kopiëren mag niet!