Danielle Collins Wint Miami Open in Afscheidsseizoen**

Amerikaanse tennisster Danielle Collins heeft de finale van de Miami Open gewonnen door Elena Rybakina met 7-5, 6-3 te verslaan, en pakte daarmee de titel op Amerikaanse bodem in haar afscheidsseizoen. Collins, die bijna 75% van haar eerste servicepunten won, wist drie van haar zeven breekpunten te verzilveren. De 30-jarige Collins, die eerder aankondigde dit seizoen te stoppen met professioneel tennis, voegt zich bij legendarische Amerikaanse kampioenen zoals Martina Navratilova, Chris Evert, Venus Williams, Serena Williams en Sloane Stephens als de zesde Amerikaanse vrouw die de kroon opeist.

De ongeplaatste Collins liet zien wat zij in huis heeft door Rybakina uit te dagen, die bleef vechten ondanks een vroege achterstand in de tweede set. Collins verzekerde zich echter van de overwinning, ondanks dat Rybakina drie breekpunten wist te redden. Rybakina, die de finale van vorig jaar verloor en dit jaar Indian Wells miste wegens gezondheidsproblemen, erkende de verrassende strijd naar de finale maar kon de overwinning niet claimen. Collins noemde deze overwinning het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zich voorbereidt om afscheid te nemen van de tennissport.

error: Kopiëren mag niet!