Wees niet bedroefd – Het leven is korter dan u denkt

Met de maand Ramadan in gedachten moeten we ons realiseren dat het leven te kort is om ons constant bezorgd en gestrest te voelen. Dale Carnegie vertelde ooit het verhaal van een man genaamd Hani, die te horen kreeg dat hij nog maar weinig tijd te leven had vanwege een gevaarlijke maagzweer. In plaats van zich te laten overweldigen door verdriet en angst, besloot Hani om het beste te maken van de resterende tijd die hij had.

Hani besloot om zijn dromen waar te maken en een wereldreis te maken, ondanks de waarschuwingen van de artsen dat dit zijn dood zou kunnen betekenen. Tegen alle verwachtingen in genas Hani van zijn ziekte door geluk, opgewektheid en kalmte te omarmen.

Dit verhaal herinnert ons eraan dat stress en bezorgdheid de eerste doodsoorzaak in veel samenlevingen zijn. Het is belangrijk om te leren leven met innerlijke rust en te genieten van de kleine wonderen van het leven. Zoals vermeld in de Heilige Koran: “En geen mens kan sterven behalve met Allahs toestemming en op de aangewezen tijd.”

Het is interessant om te zien dat zwarte Amerikanen en Chinezen zelden het slachtoffer worden van hartaandoeningen, omdat zij een ontspannen en rustig leven leiden. Aan de andere kant hebben mensen met veel stress, zoals artsen, een hoger risico op hartaanvallen.

Dus laten we onze bezorgdheid loslaten en ons richten op het vinden van innerlijke vrede en geluk. Het leven is te kort om het te laten verpesten door stress en angst. Maak het beste van elke dag, zoals Hani deed, en omarm de schoonheid van het leven

Ramadan

error: Kopiëren mag niet!