VS: Man in Florida smokkelt duizenden schildpadden naar Hong Kong en Duitsland

John Michael Kreatsoulas, 36, uit Alva, Florida (VS), verkocht wilde dieren via zijn bedrijf Omni Reptiles Inc., een niet-geregistreerd bedrijf dat zich bezighoudt met de binnenlandse en internationale groothandel in wilde dieren, zei het ministerie van Justitie woensdag in een persbericht.

Kreatsoulas zou wilde dieren, inclusief beschermde soorten, verzenden naar klanten in de VS en daarbuiten, waaronder Hong Kong en Duitsland.

Tot de dieren in het wild behoorden verschillende soorten schildpadden, waaronder driegestreepte modderschildpadden en modderschildpadden uit Florida, die Kreatsoulas en zijn mede-samenzweerders uit het wild zouden vangen, zeiden functionarissen.

Kreatsoulas zou de dieren via Miami International Airport vervoeren en de formulieren van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service vervalsen, zodat ze zeiden dat de schildpadden in gevangenschap waren gefokt en niet uit het wild waren gevangen, aldus het ministerie van Justitie.

Hij leidde het plan van juli 2015 tot juli 2021, zeiden functionarissen.

Kreatsoulas bekende schuldig te zijn aan samenzwering om in het wild levende dieren te verhandelen en negen aanklachten wegens het vervalsen van gegevens in strijd met de Lacey Act, die de handel verbiedt in wilde dieren, vissen en planten die illegaal zijn meegenomen of verkocht.

Voor elke beschuldiging riskeert hij een maximale gevangenisstraf van vijf jaar. Vonnis tegen Kreatsoulas wordt op 17 mei gewezen.

error: Kopiëren mag niet!