Voorkeur werkschema’s onder de loep in Suriname

In een recente webpeiling gehouden door Dagblad Suriname is gebleken, dat de meerderheid van de deelnemers de voorkeur geeft aan het traditionele werkschema van 7 tot 3 uur. Uit de peiling, waarin gestemd kon worden op vier verschillende werkschema’s, koos 42% (637 stemmen) voor deze vroege start en vroege afronding van de werkdag.

Het werkschema van 8 tot 4 uur volgde als tweede meest populair met 32% van de stemmen (495 stemmen), terwijl het 9 tot 5 schema, vaak beschouwd als de standaard werktijden, slechts 17% van de stemmen (258 stemmen) wist te behalen. De optie om van 10 tot 6 uur te werken bleek het minst populair, met slechts 9% van de stemmen (134 stemmen).

Deze peiling biedt inzicht in de werkvoorkeuren van de Surinaamse bevolking en kan mogelijk implicaties hebben voor bedrijven en instellingen die overwegen hun werktijden aan te passen om tegemoet te komen aan de voorkeuren van hun werknemers.

Let op: De resultaten van de peilingen op deze website zijn louter ter informatie en reflecteren de mening van de deelnemers. Ze zijn niet representatief voor de gehele bevolking en kunnen beïnvloed worden door externe factoren. Gebruik deze resultaten daarom met de nodige voorzichtigheid en neem ze niet als absolute waarheid.

error: Kopiëren mag niet!