LVV-minister Sewdien: Uitgifte Stalweide “minutieus” voorbereid, niet “per abuis”

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zegt dat advocaat Harish Monorath van het ministerie van Grondzaken en Bosbeheer (GBB) zou moeten aangeven wat bedoeld wordt dat het stuk van ongeveer 200 hectare van de Stalweide in Nickerie “per abuis” aan derden in grondhuur is uitgegeven. De Landbouw-minister heeft zijn twijfels over de “per abuis” uitgifte van het perceel land en zegt dat zaken minutieus zijn voorbereid. 

Zo reageert hij op gedane uitspraken van de advocaat van het ministerie van GBB. Mr. Monorath schuift de uitgifte van het stuk perceel land van de Stalweide in de schoenen van het ministerie van LVV. Indien de LVV-minister de grond, die onder het beheer van zijn ministerie (LVV) valt, had aangevraagd, zou GBB nimmer de fout hebben gemaakt om de grond aan derden uit te geven. Bij het GLIS-kantoor (Grondregistratie en Land Informatie Systeem) staat dat de Stalweide behoort tot het vrije domein van de Staat.

Sewdien zegt dat het vaker is voorgekomen dat landbouwgronden door GBB worden uitgegeven zonder medeweten of advies van LVV of de districtscommissaris van het desbetreffend distrikt.

Over het Kort Geding dat door de belanghebbende van het uitgegeven stuk perceel land van de Stalweide (Stichting Radjie Rijstindustrie) tegen het ministerie van GBB was aangespannen tegen de intrekking van de grondhuurbeschikking, zegt de Landbouw-minister waarom de advocaat geen hoger beroep heeft aangetekend tegen het besluit van de rechter.

Als advocaat van GBB is het de taak van de advocaat om de belangen van de Staat bij de rechter te verdedigen. Niet alleen de gang van zaken rond de uitgifte van de Stalweide, maar ook de wijze waarop zaken tijdens de behandeling van de rechtszaak zijn verlopen, noemt Sewdien vreemd. 

SS 

error: Kopiëren mag niet!