50 gouden huwelijksjaren voor echtpaar Mesir-Wirjotaroeno 

Het echtpaar Mesir-Wirjotaroeno is 26 maart ontvangen op het commissariaat Wanica Zuid-Oost in verband met hun gouden huwelijk. 

De heer Herman Toemin Mesir is geboren op 11 augustus 1954 in het district Suriname. Hij komt uit een gezin van zes kinderen waarvan hij de vierde kind is. Al op zijn twintigste werkte hij als landmeter bij het ministerie van Opbouw voor zeker elf jaar. In zijn carrière bleef hij niet stil zitten en werkte daarna als taxichauffeur. Als hobby’s heeft hij jagen, hengelen, kweken van zangvogels en het luisteren naar muziek.

Mevrouw Ponikem Wirjotaroeno is geboren op 14 januari 1956 ook in het district Suriname. Na in het huwelijk te zijn gestapt was zij niet alleen huisvrouw, maar werkte ook ongeveer achttien jaren in een broodjeswinkel. Zij besloot haar eigen onderneming aan te gaan en is tot heden warung standhoudster op de ‘Covezomag’ markt te Nieuwe Grond. Haar hobby is koken.

Door een ontmoeting op een feest leerde het koppel elkaar kennen, en het was liefde op het eerste gezicht. Uit het huwelijk zijn een dochter en vier zonen geboren. Ook is het echtpaar rijk aan dertien kleinkinderen.

Vol trots geeft het echtpaar aan blij te zijn dat al hun kinderen goed terecht zijn gekomen in de maatschappij. Ook het reizen naar Nederland is voor hen een mijlpaal. Van huis uit is het echtpaar moslim en belijdt het Islam geloof. Zij bezoeken de moskee ‘Bekti Islam Sedjati’ aan de Poerwodadiweg. Bij dit heugelijk feit zijn de felicitaties overgebracht door districtssecretaris Stephen Dompig als regeringsvertegenwoordiger namens districtscommissaris Mohamed Shafiek Goelaman.

Het echtpaar mocht een bloemstuk en een ingelijste foto in ontvangst nemen. De middelen die gepaard gaan bij zo’n mijlpaal worden overgemaakt op een bankrekeningnummer opgegeven door het echtpaar.

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!