VS Dreigt met Terugkeer Oliesancties tegen Venezuela zonder Vrije Verkiezingen

De Biden-regering heeft Venezuela gewaarschuwd dat de oliesancties medio volgende maand zullen terugkeren tenzij het land overeenkomt met de afspraken voor vrije verkiezingen gemaakt in Barbados vorig jaar. Dit ultimatum volgt op de weigering van de Venezolaanse Nationale Kiesraad om de registratie van oppositiekandidaat María Corina Machado en haar plaatsvervanger, Corina Yoris, voor de presidentskandidaten te accepteren. De VS dringen er bij Maduro’s regime op aan het Venezolaanse volk toe te staan deel te nemen aan eerlijke verkiezingen en benadrukken de noodzaak voor internationale waarnemers, het einde van de gevangenneming en intimidatie van oppositieleden, en de vrijlating van politieke gevangenen. De huidige beslissing van de kiesraad geeft Maduro een duidelijk voordeel voor de presidentsverkiezingen op 28 juli, te midden van lage populariteitscijfers en beschuldigingen van vervalste verkiezingen in 2018.

error: Kopiëren mag niet!