Voormalig vicepresident Jules Ajodhia op 79-jarige leeftijd overleden

Jules Rattankoemar Ajodhia is vanochtend, vrijdag 29 maart, op 79-jarige leeftijd overleden in het St. Vincentius Ziekenhuis.

De veteraan politicus is gedurende twee termijnen ruim tien jaar vicepresident van Suriname geweest. Ajodhia heeft rechtswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Suriname. Hij was actief lid van de Vereniging Arya Dewaker, waarvan vele jaren als voorzitter. Ajodhia bekleedde de functie van districtscommissaris van 1978 tot 1988.

In 1988 werd hij door de VHP voorgedragen als minister van Justitie en Politie. Deze ambtsperiode duurde tot eind 1990. Na de Telefooncoup van december 1990 volgden verkiezingen in 1991. Jules Ajodhia werd toen namens de VHP vicepresident van Suriname in de eerste regering Venetiaan (1991-1996).

In 2000, na de val van de regering Wijdenbosch, werd Ajodhia voor de tweede keer vicepresident. Tijdens de regeerperiode Venetiaan/Ajodhia II werden diverse hervormingen doorgevoerd. Na de verkiezingen van 25 mei 2005 werd Ajodhia lid van de Nationale Assemblée voor de VHP.

Binnen de partij heeft Ajodhia ook diverse functies bekleed, onder andere als voorzitter van het partijcongres en ondervoorzitter van het hoofdbestuur.

Ajodhia werd in 2022 gedecoreerd met de hoogste onderscheiding van ons land. Hij werd Drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Gele Ster en was eerder ook al gedecoreerd in de rang van Groot-Officier in de Ere-Orde van de Gele Ster.

error: Kopiëren mag niet!