VS belooft 170 miljoen dollar om migratie vanuit Guatemala te verminderen

De Verenigde Staten hebben 170 miljoen dollar toegezegd aan Guatemala tijdens een bezoek van president Bernardo Arévalo aan Washington, bedoeld om de oorzaken van migratie aan te pakken door de gezondheid, ontwikkeling en veiligheid in Guatemala te verbeteren. De gesprekken tussen Arévalo, vice-president Kamala Harris, en president Joe Biden focusten op migratie en anti-corruptie. Biden benadrukte het versterkte partnerschap, terwijl Harris de leiderschapsrol van Arévalo voor verandering en anti-corruptie-inspanningen toejuichte. Arévalo verzekerde de Amerikaanse steun in te zetten tegen corruptie en voor de bevordering van een welvarend Guatemala, waarbij hij de hulp van de Organisatie van Amerikaanse Staten bij het rechterlijke selectieproces zocht. Deze financiële toezegging is onderdeel van Amerika’s strategie om Midden-Amerikaanse migratie te beperken door aan de wortel van het probleem te werken, een verschuiving van eerdere vooral op grensveiligheid gerichte benaderingen.

error: Kopiëren mag niet!