Nieuwe album van Justin Timberlake markeert een van de laagste debuten uit zijn carrière

Justin Timberlake bracht eerder deze maand zijn langverwachte album ‘Everything I Thought It Was’ uit. De set kende een trage start en wist zich nooit meer te herstellen. De titel debuteert deze week in de top 10 van de Billboard 200, maar het bezorgt de popzanger een van de laagste starts uit zijn carrière.

‘Everything I Thought It Was’ debuteert op nummer 4 in de Billboard 200 van deze week. Het begint in de top vijf met 67.000 equivalente eenheden. Dat is een heel, heel laag aantal voor een man die nog steeds wordt beschouwd als een van de beste pop-supersterren ter wereld.

Omdat het op de vierde plaats uitkomt, geeft ‘Everything I Thought It Was’ Timberlake de op één na laagste titel uit zijn carrière in de Billboard 200, waarbij alleen naar reguliere albums wordt gekeken.

De set wordt voor deze ongewenste prijs alleen verslagen door NSYNC’s enige kerstcollectie, ‘Home for Christmas’. Dat project steeg een kwart eeuw geleden slechts tot nummer 7. Alle niet-vakantiealbums van NSYNC waren enorm succesvol, en het is hun reeks overwinningen die Timberlake klaarstoomde voor de historische carrière die hij in zijn eentje genoot. Hun titelloze debuut, waarmee ze bekende namen werden, bleef steken op nummer 2. Hun opvolgers, ‘No Strings Attached’ en ‘Celebrity’, bereikten allebei nummer 1.

error: Kopiëren mag niet!