Colombia zet Argentijnse diplomaten uit na beschuldiging door Milei

Na scherpe kritiek van de Argentijnse president Javier Milei, die de Colombiaanse president Gustavo Petro op CNN een ’terroristische moordenaar’ noemde, heeft Colombia besloten Argentijnse diplomaten uit te zetten. Deze diplomatieke beslissing volgt op Milei’s uitlatingen, die door het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken als een aanval op Petro’s waardigheid en het vertrouwen tussen beide landen werden gezien. De specifieke details over het vertrek van de diplomaten zijn nog onbekend. Deze clash tussen de leiders, die verschillende politieke ideologieën aanhangen, heeft de betrekkingen tussen Colombia en Argentinië verder verstoord. Deze ontwikkeling is de recentste in een reeks van politieke spanningen, die eerder begonnen toen Petro Milei vergeleek met Adolf Hitler, wat de toch al precaire verhouding tussen de twee leiders verder verslechterde.

error: Kopiëren mag niet!