Sinopharm wil gezondheidszorg Suriname helpen ondersteunen

Vertegenwoordigers van het Chinese bedrijf Sinopharm Co. Ltd hebben 27 maart een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi, waarbij zij haar steun heeft aangeboden aan Suriname. De delegatie is op oriëntatie in Suriname om te zien hoe zij het land kan ondersteunen op het gebied van de gezondheidszorg. 

Sinopharm Co. Ltd heeft tijdens de Covid-pandemie 100.000 doses van het Sinopharm-vaccin gedoneerd aan Suriname en wil nu kijken naar mogelijkheden om de gezondheidszorg te ondersteunen. 

President Chandrikapersad Santokhi zei blij te zijn met de plannen en zei ook, dat de regering openstaat voor alle hulp en waar nodig faciliterend zal optreden zodat de hulp geboden kan worden aan de samenleving.

Het staatshoofd is later dit jaar op staatsbezoek in China en zal ook daar kijken welke middelen het land kan krijgen als grant om de verschillende sectoren te ondersteunen.

error: Kopiëren mag niet!