Menendez Broers Betwisten Levenslange Straf na Moord op Ouders

34 jaar na hun veroordeling voor de moord op hun ouders, betwisten de gebroeders Menendez hun levenslange gevangenisstraf. Erik en Lyle Menendez, die in 1989 hun ouders doodschoten, claimen dat ze door de media foutief als criminelen zijn neergezet in plaats van als slachtoffers van mishandeling. Hun advocaat, Mark Geragos, pleit dat de broers voor doodslag veroordeeld hadden moeten worden, met acht tot tien jaar celstraf, gebaseerd op nieuw bewijs en een beschrijving van het misbruik. De broers, veroordeeld voor moord met voorbedachten rade, zeggen uit zelfverdediging te hebben gehandeld, bang dat hun vader hen zou vermoorden. Ze beklemtonen de ernstige impact van seksueel geweld in hun jeugd en de onterechtheid van hun straf, vergelijkbaar met die van een seriemoordenaar. Hun tragische verhaal en strijd voor gerechtigheid weerklinkt opnieuw door recente documentaires, ondanks hun voortdurende levenslange opsluiting.

error: Kopiëren mag niet!