Joyce Pane-Alfaisi benoemd tot Korpshoofd KPA

Joyce Pane-Alfaisi is officieel benoemd tot Korpshoofd Penitentiaire Ambtenaren. Pane had de leiding overgenomen van Regillio Blijd in 2022 als waarnemend Korpshoofd.

Pane werd bevorderd in haar nieuwe rang door de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, hij bevestigde de epauletten behorende bij het ambt aan het uniform. Daarna vond de installatie als Korpshoofd plaats door president  Chandrikapersad Santokhi. Op een ceremoniële wijze vond de overdracht van het vaandel plaats.

Het korpshoofd heeft tijdens haar toespraak benadrukt de verouderde gevangenissen en het gebrek aan aanpak van de voorzieningen in de gebouwen. “Het is zeer  moeilijk om te werken met gedetineerden met een psychische stoornis en gedetineerden met chronische aandoeningen, omdat ze een gevaar vormen voor andere gedetineerden en ook voor de penitentiaire ambtenaren. De jeugdigen en de vrouwen moeten verplaatst worden.” 

President Santokhi benadrukte in zijn toespraak dat de regering ervan overtuigd is dat het nieuwe korpshoofd het werk zal doen met haar managmentteam. Hij bemoedigde en feliciteerde het nieuwe korpshoofd.

error: Kopiëren mag niet!