Vinicius Junior Verliest Zin om te Spelen door Racisme

Tijdens een emotionele persconferentie sprak Vinicius Junior zijn verdriet uit over de voortdurende racistische beledigingen die hij in Spanje heeft ondervonden, waardoor hij zijn passie voor voetbal verliest. Aan de vooravond van de vriendschappelijke wedstrijd tussen Spanje en Brazilië in Madrid, opgezet om racisme te bestrijden, deelde de Braziliaanse voetballer zijn strijd mee. Hij bekritiseerde het gebrek aan gevolgen voor daders ondanks herhaalde officiële klachten. Vinicius, die sterk vecht voor deze zaak, verklaarde dat zijn toewijding aan Real Madrid onveranderd blijft, ondanks overwegingen om de Spaanse competitie te verlaten vanwege de beledigingen. Hij benadrukt de noodzaak voor meer bewustwording over racisme, niet alleen binnen voetbalstadions maar ook daarbuiten, en roept op tot actie van voetbalinstanties zoals FIFA en UEFA.

error: Kopiëren mag niet!