‘Finfluencers’ Riskeren Gevangenisstraf voor Promotie Niet-gereguleerde Producten

‘Finfluencers’, sociale media influencers die financiële producten promoten, kunnen tot twee jaar gevangenisstraf tegemoetzien als ze niet-gereguleerde financiële diensten aanprijzen, waarschuwt de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Deze aankondiging komt na een hoge boete van $1,26 miljoen voor Kim Kardashian in de VS voor het niet onthullen van een betaalde promotie. De FCA benadrukt dat influencers die financiële producten of diensten promoten zonder goedkeuring van een FCA-geautoriseerde persoon, een misdaad begaan die kan leiden tot zware sancties. De waakhond dringt er bij bedrijven op aan om aansprakelijkheid te nemen voor de door hun geassocieerde marketeers gecommuniceerde financiële promoties, waarbij een evenwichtig beeld van voordelen en risico’s vereist is. Deze maatregelen zijn bedoeld om consumenten extra bescherming te bieden te midden van de aantrekkingskracht van risicovolle investeringen. Met de snelle stijging van Bitcoin’s waarde en de rally van kleinere, speculatieve cryptocurrencies, heeft de FCA nieuwe regels ingevoerd die bedrijven vereisen om geregistreerd of geautoriseerd te zijn voor het promoten van crypto-activa in het VK.

error: Kopiëren mag niet!