60 diamanten jaren voor echtpaar Djemadi-Tjokrodirijo 

Een heel mooi moment was het zaterdag 23 maart voor het echtpaar Djemadi-Tjokrodirijo, die hun diamanten huwelijksjubileum heeft mogen vieren temidden van hun kinderen. Bij dit heugelijk feit zijn de felicitaties overgebracht door districtssecretaris Stephen Dompig, de adjunct-districtssecretaris mevrouw Revenna Sanches en de heer Guno Berchem als regeringsvertegenwoordigers namens districtscommissaris Mohamed Shafiek Goelaman.

De heer Toekiman Djemadi, is geboren op 14 februari 1943 in het district Suriname. Zijn carrière bouwde hij op. Zo trad hij in dienst bij de overheid als tractorchauffeur op het Districtscommissariaat van Wanica, welke destijds was gevestigd in het district Para. Als hobby’s heeft hij hengelen en cultureel toneel.

Mevrouw Srinem Tjokrodirijo is geboren op 1 juli 1948 in het district Suriname. Na in het huwelijk te zijn gestapt heeft zij altijd de rol van huisvrouw gehad tot heden. Haar dagelijkse bezigheden zijn landbouw en tuinbouw. Ook haar hobby’s zijn hengelen en toneel.

Uit het huwelijk zijn vier zonen en vier dochters geboren. Ook is het echtpaar rijk aan twaalf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

In het huwelijk ken je niet alleen dieptepunten maar zeker ook hoogtepunten die de relatie bindt. Met trots geven zij aan dat hun kinderen goed terecht zijn gekomen in de maatschappij. Ook kregen zij de gelegenheid om een buitenlandse reizen te maken naar Brazilië en Nederland.

Als geloofsovertuiging belijdt het echtpaar het Javanisme en bezoeken zij de PSADS moskee gelegen aan de De Craneweg. Zij mochten een bloemstuk, een ingelijste foto, en een certificaat in ontvangst nemen. De middelen die gepaard gaan bij zulk een mijlpaal worden overgemaakt op een bankrekeningnummer van het echtpaar.

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!