VS Verkoopt Gevechtstanks aan Bahrein voor $2,2 Miljard

De Verenigde Staten hebben ingestemd met de verkoop van M1A2 Abrams gevechtstanks, ter waarde van 2,2 miljard dollar, aan Bahrein, een strategische bondgenoot in de Golfregio. De verkoop van deze tanks, die een kernonderdeel vormen van grondoorlogvoering, ondersteunt Bahrein in het aangaan van huidige en toekomstige dreigingen en verbetert hun defensiecapaciteit in samenwerking met de Verenigde Staten en andere bondgenoten. Hoewel het Congres deze militaire deal nog kan blokkeren, passeren dergelijke overeenkomsten meestal zonder problemen. Als thuishaven van de Vijfde Vloot van de Amerikaanse marine geniet Bahrein speciale privileges als een belangrijke niet-NAVO-bondgenoot. Daarnaast draagt de aanschaf van Abrams-tanks bij aan de historische banden tussen Bahrein en de VS, met name gezien Bahreins rol in de coalitie tegen Huthi-rebellen van Jemen en de recente verdieping van defensie- en economische relaties onder de regering van Joe Biden.

error: Kopiëren mag niet!