Stortregens in Brazilië: Doden en Gedwongen Evacuaties

De stortregens die Brazilië dit weekend troffen, hebben aan ten minste 27 mensen het leven gekost, met name in de staten Espírito Santo en Rio de Janeiro. Naast de dodentol zijn minstens 7.300 mensen gedwongen hun huizen te verlaten door de schade die door de regenval is veroorzaakt. In Espírito Santo zijn 19 mensen overleden en zijn 6 inwoners vermist, terwijl ongeveer 400 gezinnen hun huis hebben verloren. De verwachting is dat het aantal slachtoffers zal stijgen naarmate de reddingswerkzaamheden vorderen. Vooral de steden Mimoso del Sur en Apiacá zijn hard getroffen, waarbij bijna 70% van de ontheemde gezinnen afkomstig is. In Rio de Janeiro zijn ook leden van een gezin overleden door aardverschuivingen, naast vier andere doden, inclusief twee minderjarigen, in de gemeenten Petrópolis en Teresópolis.

error: Kopiëren mag niet!