Terugroepactie voor Dodge en Chrysler Sedans vanwege Defecte Airbags

Stellantis roept 286.000 Dodge en Chrysler sedans terug van de modeljaren 2018 tot 2021 vanwege een defect in de zijairbag-opblaasinrichtingen. Deze kunnen met te veel kracht ontploffen en metaalfragmenten richting bestuurders en passagiers slingeren. Het vocht zou tijdens de productie in de inflators terecht kunnen zijn gekomen, wat corrosie en scheuren veroorzaakt. Eigenaren worden vanaf 3 mei geïnformeerd. De airbagmodules aan beide zijden zullen door dealers worden vervangen. De inflators zijn geproduceerd door Joyson Safety Systems, dat eerder Takata overnam – bekend van de grootste auto-terugroepactie in de Amerikaanse geschiedenis. Stellantis bevestigt dat er geen verband is met eerdere Takata airbagproblemen en heeft geen melding gemaakt van verwondingen gerelateerd aan dit defect.

error: Kopiëren mag niet!