Hongersnood Treft Haïti Hard door Bendeoorlogen

Haïti, met een bevolking van 11,5 miljoen, ziet bijna de helft van zijn inwoners, ongeveer 4,97 miljoen mensen, worstelen met honger door een mix van stijgende inflatie, mislukte oogsten en vooral de controle van bendes over 90% van het land. Deze bendes hebben niet alleen de lokale landbouw ontwricht maar ook bloederige conflicten veroorzaakt die al duizenden levens hebben geëist en honderdduizenden op de vlucht hebben gedwongen. De gespannen situatie heeft geleid tot de ergste voedselonzekerheid in de geschiedenis van Haïti. Ondanks internationale aandacht en pogingen tot steun is slechts 5% van de bevolking in staat geweest humanitaire voedselhulp te ontvangen. Premier Ariel Henry, momenteel gestrand in het buitenland, worstelt om een overgangsraad te vormen en zoekt naar oplossingen terwijl het land verder in chaos stort.

error: Kopiëren mag niet!