Leiderschapswisseling Bij Boeing na Veiligheidsincidenten

Boeing CEO Dave Calhoun zal eind 2024 aftreden te midden van strenge toezicht door federale regelgevers na veiligheidsproblemen, waaronder een incident met een 737 Max jet. De top van Boeing, inclusief de CEO van Boeing Commercial Airplanes Stan Deal en voorzitter Larry Kellner van de raad van bestuur, treedt terug. Deze aankondiging komt na een tumultueus jaar voor Boeing, gekenmerkt door een ongeluk met een Alaska Airlines vlucht en aanzienlijke productie- en kwaliteitsproblemen. Stephanie Pope neemt de rol van Deal over, terwijl Steve Mokkenkopf Kellner als voorzitter zal vervangen. De veranderingen in leiderschap weerspiegelen een poging van Boeing om vertrouwen te herstellen en de nadruk op veiligheid en kwaliteit te vernieuwen te midden van lopende onderzoeken en rechtszaken.

error: Kopiëren mag niet!