Militair schiet een 18-jarige te Wintiwai in de buikstreek

De 18-jarige N.K. is vandaag, zondag 24 maart, bij een schietincident in de Bijlstraat in het ressort Wintiwai in zijn buikstreek geraakt.

Agenten van het politiebureau Latour gingen na de melding van het schietincident naar het adres voor onderzoek en constateerden dat het slachtoffer door een militair moest zijn beschoten. 

De verdachte G.L. (36) was op zoek naar zijn dochter die op een feestje was. De vader trof zijn dochter op het feestje aan in gezelschap van een groep jongens. Bij die gelegenheid ontstond er een woordenwisseling tussen hem en de groep jongens, waarbij er over en weer een geduw ontstond. Op een bepaald moment haalde de vader, een militair, zijn dienstwapen tevoorschijn en schoot gericht op de jongens, waarbij N.K. in zijn buikstreek is geraakt. 

Het slachtoffer werd in bewusteloze toestand in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

De schutter is door de politie van Latour overgebracht naar het politiebureau Latour, waarna hij werd overgedragen aan de Militaire Politie die belast is met het verdere onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!