Burgers geven hun mening over voor- en nadelen nieuwe bankbiljetten

Een ieder heeft zijn of haar eigen mening over het algemeen, zo willen veel mensen hun mening kwijt over de nieuwe bankbiljetten van SRD 200 en SRD 500. “De twee nieuwe bankbiljetten gaan naar het schijnt enkele zaken vergemakkelijken, maar het gaat toch moeilijk worden voor mij”, zegt een buschauffeur. 

De buschauffeur zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij dagelijks problemen heeft met kleingeld. “Momenteel zijn er passagiers die het huidige tarief van SRD 10 niet kunnen voldoen, terwijl ze meer dan dat moeten betalen of juist met een SRD 100 op je af komen. Je kan vroeg in de ochtend niet met SRD 100 op me afkomen, dan wordt het te moeilijk en nu zijn er twee nieuwe bankbiljetten bijgekomen, dus het wordt nog moeilijker gemaakt”, benadrukt de buschauffeur.

Een vrouw geeft aan dat zij het concept achter het nieuwe bankbiljet begrijpt, maar nu wel een heel ander gevoel gaat krijgen bij het ontvangen van haar salaris. “Het geld blijft dezelfde waarde hebben, maar nu gaat het iets minder zijn. Mijn salaris stelt al niets voor, maar nu gaat het ook duidelijk zijn, dat het niets voorstelt”, aldus de vrouw.

“Aan het eind van de maand ontvang ik dertig biljetten van SRD 100. Nu ga ik dus zes biljetten van SRD 500 kunnen ontvangen of vijftien biljetten van SRD 200. Dat is heel belachelijk, maar ik moet het uiteindelijk positief bekijken, want veel gaat er niet gedaan worden aan de salarissen.”

Een man die op een bepaalde leeftijd is, stelt dat hij er eigenlijk niets aan heeft. “Het komt goed uit voor de nieuwe generatie, maar ik kan er niet echt veel aan doen. Ik loop met mijn pinpas en probeer alles daarmee te betalen. Ik kijk of het nieuwe biljet wat zal betekenen voor mij.”

De zoon van de man ziet de biljetten wel als een voordeel. “Je loopt met minder geld en kan zo ook grote betalingen in één keer voldoen. Maar, er kon eerder gewerkt worden aan dingen die echt noodzakelijk zijn in het land dan verandering van biljetten”, aldus de zoon.

TM

error: Kopiëren mag niet!