Ambassadrice Ramkisoen overhandigt geloofsbrieven aan president Paraguay

Ambassadrice Angeladebie Ramkisoen heeft dinsdag 19 maart haar geloofsbrieven, als niet-residerende ambassadrice van Suriname, aangeboden aan de president van Paraguay, Santiago Peña Palacios. De ceremonie vond plaats in het Presidentieel Paleis te Asunción in het bijzijn van de minister van Buitenlandse Zaken van Paraguay, Ambassadeur Rubén Ramírez Lezcano.

President Peña Palacios heette Ramkisoen van harte welkom en wenste haar een succesvol termijn toe. Voorts benadrukte de president het belang van het verder versterken van de politieke-, economische- en sociale relatie tot wederzijds voordeel als een van de prioriteiten. 

Paraguay behoort tot de vijf grootste sojaproducenten ter wereld en is het vierde grootste exportland voor soja. Daarnaast produceert dit land ook bio-suiker op een professionele manier.

Suriname en Paraguay zijn in 1992 diplomatieke betrekkingen aangegaan. Beide landen hebben ook gemeenschappelijke doelen bij onder andere de Verenigde Naties en de Organisatie van Amerikaanse staten (OAS). 

Paraguay zal optreden als gastheer van de 54ste Algemene Vergadering van de OAS 26-28 juni 2024 in Asunción.

error: Kopiëren mag niet!