Scholencompetitie Nickerie: Sportieve opleving na Covid-pandemie

Na een onderbreking door de wereldwijde Covid-19 pandemie, keert de langverwachte scholen voetbalcompetitie terug naar het district Nickerie, tot groot enthousiasme van de jeugdige voetballiefhebbers. Deze populaire competitie, gehouden in het Asraf Peerkhan voetbalstadion te Nieuw-Nickerie, heeft een lange traditie van het samenbrengen van scholieren in een sportieve sfeer.

Ondanks het gebrek aan substantiële steun vanuit het Sport-ministerie, heeft het diensthoofd van sportzaken Nickerie, Karaya Jayend, benadrukt dat de afdeling met beperkte middelen en dankzij donaties van lokale actoren, erin geslaagd is de competitie nieuw leven in te blazen. Jayend onderstreept het belang van dergelijke evenementen voor de bevordering van een gezonde levensstijl onder de jeugd.

De competitie heeft diverse scholen in het district de kans gegeven om hun sportieve en sociale vaardigheden in praktijk te brengen, waarbij de focus niet alleen op voetbal ligt, maar ook op het bouwen van netwerken tussen de studenten. De diverse leeftijdsgroepen, zowel jongens als meisjes, strijden in een vriendelijke en competitieve omgeving voor de hoofdprijs.

De strijd om de felbegeerde beker kende dit jaar zijn climax tussen het Lager Technische School (LTS) en de L.C. Sitalsingh school, beter bekend als MULO 3. Na een spannende serie wedstrijden ging de winst naar LTS, terwijl MULO 3 genoegen moest nemen met de tweede plaats.

De terugkeer van de scholencompetitie in Nickerie is een veelbelovend teken dat het district klaar is om de draad van het normale leven weer op te pakken, waarbij de nadruk ligt op de jeugd en de positieve impact van sport en gemeenschapsgevoel.

error: Kopiëren mag niet!