Muskietenplaag teistert weer Nickerie: Burgers zoeken naar oplossingen

Nickerie, bekend als een van de belangrijkste landbouwdistricten van Suriname, gaat momenteel weer gebukt onder een hevige muskietenplaag. Inwoners van het district zijn de continue overlast van de stekende insecten meer dan zat.

In Nieuw-Nickerie, de hoofdstad van het district, zijn de omstandigheden dermate ernstig, dat burgers naar eigen oplossingen zoeken om de overlast te minimaliseren. Zo deelde Naomi, een lokale bewoonster, haar ervaring met de redactie van Dagblad Suriname over haar recente bezoek aan de Spoedeisende Hulp. Ze vertelde dat ze, voorbereid op de muggenoverlast, muskieten wierook had meegenomen om zowel zichzelf als anderen in de wachtkamer enige verlichting te bieden. “Het werd bijna komisch toen iedereen opgelucht ademhaalde door het aansteken van mijn muskieten wierook, maar het onderstreept de ernst van de situatie”, aldus Naomi.

Het probleem lijkt vooral toe te nemen na regenbuien, hoewel Naomi aangeeft dat het niet uitzonderlijk veel heeft geregend. Desondanks lijken de muskieten in groten getale tevoorschijn te komen en veroorzaken ze aanzienlijk ongemak bij de inwoners.

Tot op heden lijkt er vanuit de officiële instanties nog geen strategische of duurzame oplossing voor de muskietenoverlast te zijn gevonden. De coördinator van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg in Nickerie, Regi Silent, is benaderd voor commentaar, maar een concrete aanpak blijft uit.

Inwoners van Nickerie hopen dat er op korte termijn actie wordt ondernomen om het muskietenprobleem aan te pakken. Tot die tijd blijven ze zelf naar oplossingen zoeken om de overlast tot een minimum te beperken.

error: Kopiëren mag niet!