Duits museum koopt Baywatch-zwembroek van David Hasselhoff

De originele zwembroek van acteur David Hasselhoff uit de tv-serie Baywatch is binnenkort te bewonderen in een Duits museum. Het BikiniARTmuseum in Bad Rappenau, in de deelstaat Baden-Württemberg, heeft het knalrode kledingstuk op de kop kunnen tikken bij een veiling in het Amerikaanse Dallas voor 3.000 dollar (2.750 euro).

BikiniARTmuseum ging drie jaar geleden open, en stelt naar eigen zeggen zo’n 400 stuks zwemkleding sinds 1870 tentoon.

De zwemslip van Hasselhoff krijgt er een plaats naast badkleding van iconen als Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Amy Winehouse en Brigitte Bardot. Het museum heeft overigens ook het wereldberoemde badpak van Pamela Anderson uit Baywatch in zijn bezit, waarin de actrice over het strand sprintte en in de golven dook. Daarvoor moest het wel iets dieper in de buidel tasten: 27.500 dollar – het doet de waarde van de bermuda van Hasselhoff danig verbleken.

Bij de vijfdaagse veiling van het Amerikaanse veilinghuis Heritage gaan tot en met zondag rariteiten uit televisieproducties zoals Titanic, Terminator of Star wars onder de hamer. Op de eerste veilingdag zou al twee miljoen dollar zijn binnengehaald.

error: Kopiëren mag niet!