VS: 20 jaar cel voor oud-politieagent in Mississippi die met collega’s twee zwarte Amerikanen martelden

Een voormalige politieagent uit de Amerikaanse staat Mississippi heeft dinsdag twintig jaar gevangenisstraf gekregen voor het martelen van twee zwarte Amerikanen met een aantal van zijn witte collega’s.

Een andere agent kreeg 17,5 jaar cel.

De zwaarst gestrafte agent, Hunter Elward, en vijf van zijn collega’s gaven in augustus toe dat ze hun twee slachtoffers in januari 2023 twee uur lang hadden gemarteld met een dildo, tasers en een zwaard. Ze vernederden hen ook door hen te dwingen alcohol, bakolie, melk en andere vloeistoffen te drinken.

Aan het einde van deze marteling, die ongeveer twee uur duurde, stopte Elward zijn dienstwapen in de mond van een van de twee mannen. Om hem bang te maken haalde hij eerst de trekker over nadat hij een kogel uit het magazijn had gehaald. Tijdens een tweede poging vloog wel een kogel uit de pistoolloop. Die brak de kaak van het slachtoffer.

Daarna spraken de agenten over hoe ze hun daden konden verdoezelen. De slachtoffers bleven achter in een plas bloed.

error: Kopiëren mag niet!