Japan: Verzorger in dierentuin verkleedt zich als witte tijger voor jaarlijkse training

De Tobu-dierentuin in de Japanse stad Miyashiro hield vorige week zijn jaarlijkse trainingsoefening. Uiteraard liepen daarbij geen dieren los door het park. In plaats daarvan had een dierenverzorger zich verkleed als tijger en deed hij zich voor als een ontsnapt dier.

Op het internet circuleert een video van het tafereel:

Te zien is hoe de verzorger, gekleed in een sweatshirt met het gezicht van een tijger op de capuchon, op handen en voeten rondsnuffelt.

Andere medewerkers van het park proberen ondertussen het ‘plan voor ontsnapte dieren’ in de praktijk te brengen. Het team van de dierentuin zet netbarrières op en gebruikt nepkalmeringsmiddelen om ‘het dier’ te bedwingen voordat ze hem met touw vastzetten en terugbrengen naar een veilig gebied.

De directeur van de dierentuin, Masaru Kaminaga, benadrukt het belang van de jaarlijkse oefening. “In geval van een noodsituatie is het belangrijk dat elke persoon zijn rol begrijpt en dienovereenkomstig reageert”, vertelde Kaminaga aan NHK.

error: Kopiëren mag niet!