Minister Amoksi: “Traject uitgezet om jaarlijks 250 nieuwe politieambtenaren op te leiden”

Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie is een traject uitgezet om jaarlijks 250 politieambtenaren aan te trekken en op te leiden. Hij zei na de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers, dat de veiligheid in het land een blijvende uitdaging vormt door de uitgestrektheid van het grondgebied. Diverse posten in het land zijn onderbemand, aldus de minister.

“We hebben strategische locaties geïdentificeerd waar posten opgezet zullen worden. In het Matawai-gebied, op Stoelmanseiland, Goejaba en het stuwmeer, zijn enkele daarvan. De zichtbaarheid van de politie en het leger is belangrijk en moet vergroot worden. In het Atjoni-gebied is ook een locatie geïdentificeerd”, sprak de minister eerder deze week.

In de samenleving is er kritiek op het veiligheidsbeleid van de regering. Voor velen is het veiligheidsgevoel gedaald. Maar, veiligheid heeft een prijs, aldus ABOP-parlementarier Edgar Sampie. Hij is ook voorzitter van de vaste commissie Justitie en Politie in de Nationale Assemblee.

“Het is niet gezond om over dezelfde issues te praten, jaar in en jaar uit. Er moeten middelen vrijgemaakt worden om het leed van de samenleving te verminderen. De veiligheidssituatie is niet goed. Internationaal en nationaal worden wij ter schande gelegd.” 

“Er zijn geen behoorlijke investeringen gedaan in de afgelopen jaren. De politie moet steeds bedelen om uitrusting. Dit is onkan Het niet willen investeren hierin is politieke onvolwassenheid. Voor de detachering van agenten in het binnenland zijn er geen faciliteiten, geen voeding, geen huisvesting. We beoordelen Justitie en Politie op de slechte zaken. Maar het ministerie ontvangt geen middelen, hoe kunnen de diensten dan zorgen voor veiligheid. Ik doe een beroep op de regering dat dit nu eindelijk verandert”, gaf Sampie aan.

error: Kopiëren mag niet!