Kritiek op Nieuw Engels Voetbalshirt van Nike met Gewijzigd St. George’s Cross

Het nieuwe ontwerp van Nike voor het Engelse nationale voetbalshirt voor EURO 2024, dat een gewijzigde versie van het St. George’s Cross bevat, heeft kritiek gekregen van Britse premier Rishi Sunak en voetbalfans. Het ontwerp, bedoeld als eerbetoon aan het WK-winnende team van 1966, toont het kruis in de kleuren rood, blauw en paars aan de achterkant van de kraag, wat Nike omschrijft als een “speelse update”. Deze keuze heeft geleid tot ontevredenheid onder sommige fans en politieke commentaren, gezien de culturele gevoeligheid rond de nationale vlag en de aanstaande nationale verkiezingen in Groot-Brittannië. Voormalig doelman Peter Shilton en Labour-leider Keir Starmer hebben ook hun voorkeur voor het traditionele design uitgesproken, terwijl Nike’s intentie was om met een moderne kijk de geschiedenis en trots van het land te eren.

error: Kopiëren mag niet!