Beëindiging Zoektocht naar Vermiste Rohingya-vluchtelingen na Bootongeluk

Indonesische reddingsmedewerkers hebben de zoektocht naar vermiste Rohingya-vluchtelingen gestaakt na een bootongeval nabij West-Atjeh. De autoriteiten hebben 69 overlevenden gered die zich vastklampten aan de romp van het gekapseisde schip. Dit is de trieste nasleep van een poging van de Rohingya, die zwaar worden vervolgd in Myanmar, om veiligheid te zoeken in Maleisië of Indonesië via gevaarlijke zeereizen. Ondanks rapporten van overlevenden dat wellicht tientallen passagiers zijn weggevaagd, is de zoektocht stopgezet wegens gebrek aan een passagierslijst en twijfel over de capaciteit van de boot om 150 mensen te vervoeren, zoals gesuggereerd door overlevenden. De teruggetrokken Rohingya, die hun toevlucht zochten vanuit Bangladesh, worden nu ondergebracht in een tijdelijk opvangcentrum in West-Atjeh, ondanks lokaal protest tegen hun aanwezigheid.

error: Kopiëren mag niet!