Olympische Voetbaltoernooien van Parijs 2024: Groepen Bekendgemaakt**

De loting voor de voetbaltoernooien van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs heeft plaatsgevonden, met wat uitdagende groepen voor de teams. Het Amerikaanse damesvoetbalteam, viermaals Olympisch kampioen, is ingedeeld in een groep met Duitsland en Australië, terwijl de Canadese dames, gouden medaillewinnaars in Tokio, tegenstanders als gastland Frankrijk en Colombia zullen ontmoeten. Spanje’s dames, wereldkampioenen, zullen voor het eerst deelnemen aan een Olympisch voetbaltoernooi met Brazilië, Japan en een nog te bepalen Afrikaans team als tegenstanders.

Bij de mannen zal het Amerikaanse team zijn eerste wedstrijd spelen tegen gastland Frankrijk, een team mogelijk verrijkt met ster Kylian Mbappé. Het Argentijnse mannenteam, dat gespeculeerd heeft over het opnemen van beroemdheden zoals Lionel Messi en Angel Di Maria, zal het opnemen tegen Marokko, Oekraïne, en een Aziatisch team.

De voetbaltoernooien starten op 24 en 25 juli, direct voorafgaand aan de openingsceremonie, en de finalewedstrijden zijn gepland voor begin augustus. De winnende teams doorlopen een knock-outfase na de groepsrondes, culminerend in de strijd om gouden medailles in het Parc des Princes in Parijs.

error: Kopiëren mag niet!