VS Test Volledig Operationeel Hypersonisch Raketprototype in Guam

De Verenigde Staten hebben een belangrijke test uitgevoerd met een volledig operationeel prototype van de hypersonische raket AGM-183A, vanuit een B-52H Stratofortress bommenwerper in Guam. Deze innovatieve test richtte zich op de volledige prestaties van het Air-launched Rapid Response Weapon (ARRW) en vond plaats op de Reagan-testlocatie op 17 maart 2024. Ondanks dat de uitkomst van de test niet expliciet is onthuld, biedt het verzamelde gegevens ter ondersteuning van toekomstige hypersonische programma’s. De test benadrukt de voortdurende ontwikkelingen in hypersonische wapens, waarmee de VS streeft naar capaciteiten vergelijkbaar met die van Rusland en China, die momenteel leidend zijn in de inzet van strategische hypersonische wapensystemen.

error: Kopiëren mag niet!